Farm & Country Fair 22, 23 & 24 juni '18

Het mooiste van het platteland op uitgebreid belevenisfestival           

Beleef de fijne sfeer bij de Farm & Country Fair. De enige countryfair gebaseerd op de grote Engelse plattelandsshows, georganiseerd door een enthousiast boerengezin. Het terrein is opgedeeld in handige themapleinen, die elk diep op hun specifieke onderwerp ingaan, zoals het enorme wolplein, het vintage plein en alle dierendorpen. Kenmerkend zijn de honderden shows en een gastvrije, bloemrijke aankleding over het hele terrein.

Ga shoppen bij 400 zeer gevarieerde winkels met prachtige producten, lekker eten, deelnemen aan workshops, genieten van exposities, akoestische muziek en een bos vol gekkigheden. Duizenden dieren, moderne landbouw, een doorlopend showprogramma: volop verrassing en actie, maar ook heerlijk rustige plekken. Een heerlijk belevenisfestival voor elke leeftijd.  

Als je van het buitenleven houdt, dan is de countryfair in Aalten de plek waar je móet zijn.

 

Openingstijden en toegangsprijs:

Klik hier voor alle informatie

Koop nu kaarten

Leuk cadeau voor een verjaardag of feestje! Koop kaartjes online,  Klik hier  Nu met een flinke korting op de toegangsprijs.

Aanmelden als deelnemer

Er zijn alweer veel aanmeldingen voor 2018. Bied je een mooi product of een interessante dienst aan? Geef je een mooie show? Kijk hier voor informatie.

Laatste nieuws

Kijk naar uitgebreide deelnemerslijst en programma. Download de app voor Apple of Android voor gemakkelijke overzichten.

Blijf via Facebook en de This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. op de hoogte, lees achtergrondverhalen in de column. Deze keer: waarom moet de countryfair zo nodig een Engelse naam?

Nieuwe stands, shows en attracties

Het terrein staat bol van spannende, vaak gratis avonturen. Jaarlijks zijn er voor elke leeftijd veel nieuwe attracties, shows en stands te vinden. 

Handwerken en wol, schapen en geiten

Zeer bijzonder is de combinatie van de vele soorten wol, vachten en zo'n 60 (!!) rassen schapen en geiten. Wol, breien en haken is echt hip en dat merk je hier lees verder

Food festival

Voeding rechtstreeks van de producent: de Farm & Country Fair is prachtig platform voor de presentatie van zelf ontwikkelde producten. Vele hippe foodtrucks, een kooktheater met doorlopend demo's, volop winkeltjes met heerlijke, zelfgemaakte streekproducten en een pop-up restaurant: een must voor foodies! 

Vintage festival

Een deel van het terrein is ingericht met vintage producten. Van bijzondere oldtimer voertuigen tot het oergezellige vintage café, dat inmiddels veel fans heeft.

Tuinen

Aparte planten, mooie collecties dahlia's, geurende rozen in veel soorten, bomen, struiken en zaden van bijzondere groentesoorten en bloemen. Tuinontwerpers en alle materialen voor je tuin. Je vindt het allemaal bij de Farm & Country Fair. Geniet ook van het kleurige bloemwerk op het hele terrein!

Tweede Wereldoorlog

Kom kijken bij de loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog, compleet met legervoertuigen, displays en re-enactors. Beleef, hoor en zie alles over het leven aan het front lees verder

Follywood

Het gekke follybos vol rariteiten en zinloze bouwwerken ligt net naast de countryfair. Bekend van 24Kitchen met Rob Kamphues, 'Krantenkoppen' met Harm Edens en 'Man Bijt Hond'. Bezoekers mogen tijdens de openingsdagen gratis naar binnen. Het jaar door op afspraak rondleidingen voor groepen vanaf 10 personen, niet in juni.

Kinderboerderij

Om kinderen kennis te laten maken met de natuur en het boerenleven, worden basisscholen uit de buurt uitgenodigd. Op vrijdag zijn er zo'n 700 leerlingen op het terrein die hier veel kunnen leren.

In IJzerlo bij Aalten

Voor je navigatie: Dinxperlosestraatweg 124, 7122 JS Aalten. 

Enthousiaste vrijwilligers

Duizenden vrijwilligers zetten zich, vaak al lang van tevoren, belangeloos in voor de Farm & Country Fair. Samen zorgen ze ervoor dat alles soepel verloopt. Dankzij het enthousiasme van al deze mensen heerst er een zeer ontspannen en prettige sfeer op het hele terrein.

Wat is een countryfair

Op een countryfair vindt je hetzelfde dan op andere fairs, maar is daarnaast ook heel sterk gericht op het buitenleven en de moderne landbouw. In Engeland ook bekend als 'countyshows’ lees verder 

ASAO

De countryfair trekt bezoekers uit heel Nederland, Duitsland en België. Vorig jaar waren er bezoekers en deelnemers uit 17 landen bij de organisatie bekend, tot aan Australië en Nieuw Zeeland toe.

De Farm & Country Fair is sinds 2017 als enige beurs op het vasteland aangesloten bij de ASAO, de overkoepelende organisatie voor Britse platteland shows.

Gezinsbedrijf

De Farm & Country Fair is een gezinsbedrijf. Erik, Joke en dochters Joyce, Suzanne en Mariël willen jaarlijks veel nieuws en bijzonders bieden. Ze werken hier samen met vrijwilligers het hele jaar rond aan. Ook op de boerderij waar de countryfair wordt gehouden is veel te doen. Kijk naar een korte introductie van Suzanne in Boeiende Boeren. Net voor, tijdens en na het evenement zijn vele vrijwilligers volop in touw, waaronder ook broers, zussen, neefjes en nichtjes. Een echt familiegebeuren dus!

Veelgestelde vragen

Klik hier voor een antwoord op vele vragen.

Foto's en films

Eigen Youtube kanaal en Facebook Farm & Country Fair.

Sfeerimpressie: