Farm & Country Fair 26, 27 en 28 juni '20

Zelf keuringen dierenrassen organiseren?

Wie tijdens de Fair een keuring van dierenrassen organiseert, is verzekerd van publiek. Neem even contact met ons op voor mogelijkheden hiervoor. Alle schapen op de Farm & Country Fair zijn certificaatwaardig voor zwoegerziekte, alle geiten voor CAE en CL en de dieren zijn ingeënt tegen Q-koorts.

Promoten schapen- of geitenrassen

Verenigingen die graag drie dagen lang hun ras promoten tijdens de Farm & Country Fair, worden verzocht om contact op te nemen met Joke Ruesink of Mariël Ruesink via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Schapen, handwerken en wol, alles interactief

Bijzonder van het schapendorp is dat zo'n 60 rassen schapen en geiten én wol op dezelfde plek te zien zijn. Wol is weer hip en dat merk je op de Fair. En niet alleen schapenwol, maar ook wol van katten, alpaca's en natuurlijke materialen zoals vlas en brandnetel kom je er tegen. Leer de nieuwste technieken op het gebied van werken met wol. Er worden diverse lezingen en workshops gegeven, zie programmapagina. En bekijk de grote verschillen tussen de dieren!

Wol workshop

Op initiatief van de VSS wordt in de schapentent een aparte stand ingericht voor een speciale wol workshop. Informatie over de diverse soorten wol, voorlichting over presentatie, kwaliteit, verkoop, verwerking en het bespreken van de meegebrachte vachten is het voornaamste doel van deze workshop.

NK Wolspinnen, doe mee!

Wolspinnen is een ontspannen bezigheid en nu breien weer volop in de belangstelling staat, is het geen wonder dat er steeds meer mensen de wol van begin tot eind zelf willen verwerken. Spinners tussen de 12 en 80 jaar uit Nederland, Duitsland, België en zelfs uit Luxemburg komen naar de Farm & Country Fair om uit te maken wie zich een jaar lang de beste spinner mag noemen. Doe mee, u mag deze dag gratis naar de Fair! Meer informatie over deze bijzondere Kampioenschappen en deelname hieraan is te lezen op de facebook pagina van NK Wolspinnnen

 

Zeldzame schapen show

De Farm & Country Fair heeft sinds enkele jaren een Nederlandse primeur! Nog nooit was dit eerder in Nederland te zien: de S(heep)Factor show!

Ook in 2020 is deze populaire en zowel voor de mensen als voor de schapen hele leuke show te zien. Deze educatieve show is in Engeland erg populair en is om praktische redenen in Nederland bijna niet te organiseren. Je zult deze show dan verder ook nergens aantreffen. De show wordt tijdens de Fair dagelijks meerdere malen gehouden.

Verbaas je over de woltentoonstelling.

Van maar liefst meer dan vijftig rassen is er wol gesponnen, gevild en een lap gebreid. Ook de wol van angorageit, angorakonijn, kameel, alpaca, kat, hond, cavia en yak is gesponnen en gebreid. Kijk ook naar de gesponnen berkenvezels, sojazijde, chinees gras, houtwol en veel meer plantaardige vezels! Voel de verschillen tussen de soorten wol. Harde voor vloerbedekking, zeer zachte angorawol en echt alles wat daar tussenzit. Bij elke wolsoort zie je de naam en een foto van het dier zodat je deze in de schapentent kunt opzoeken.

Schaapjes tellen

Bijna 60 rassen staan naast elkaar in de grote tent! Je zult verrast zijn over de grote verschillen, niet alleen in grootte, maar ook in kleurschakeringen en bouw. Ook de wol van de rassen verschilt enorm. Er zijn schapen met hele zachte wol en ook met harde wol, waar bijvoorbeeld vloerbedekking van wordt gemaakt. De aanwezige Angorageiten lijken veel op schapen en hebben ook wol die wordt verwerkt. De alpaca's zien er weer heel anders uit. Ook de wol van deze dieren is heel populair. De VSS is aanwezig met een grote collectie showdieren. www.vssschapen.nl

Kunst met stoffen en wol

Alles wat met wol, garens, wolspinnen, vilt, stoffen, kantklossen en breien te maken heeft, vind je in het schapendorp. Kunstenaars met bijzondere kunstwerken en sieraden van natuurlijke vezels zoals wol haren en andere materialen. En eigenaren die de prachtigste producten maken van de wol van hun dieren. Leer hier alles over vilten, breien en haken

Voor en door schapen

Ook de producten van de schapen zijn aanwezig. Proef de lekkere schapenkaassoorten en geniet thuis nog eens na! Ook drinkbakken, scheerapparaten of erf afscheidingsmateriaal vind u in het schapendorp.

Kijk bij de vele stands met wollen kleding, spinnenwielen, weefgetouwen, handspintollen, kadootjes van textiel, prachtige kunstwerken van vilt, handwerkpakketten, zelfgebatikte kleding, kinderkleding, borduurmachines, handgeweven kleding, stoffen speelgoed, huiden, natuur textiel  en nog heel veel meer. Speciaal voor creatieve mensen zijn er diverse workshops in deze tent te volgen.

Voor kinderen

Natuurlijk mogen ook de kinderen aanschuiven bij diverse workshops. Spin je eigen draad op een spinnenwiel of handspintol. Kaard je eigen wol, of haak een onderzetten of poef.

Regelgeving schapen en geiten

Alle eigenaren die weer met dieren aanwezig zijn, heel hartelijk dank hiervoor. Heel fijn dat jullie allemaal weer zo enthousiast zijn en alle medewerking geven en begrip tonen als er even weer eens wat onduidelijkheden zijn qua regelgeving. Het is nu eenmaal erg ingewikkeld om dieren bij elkaar te brengen op een evenement.