Farm & Country Fair 26, 27 en 28 juni '20

Het hondendorp is weer supermooi, met veel rasverenigingen en demonstraties verzorgd door de top van Nederland. De standhouders in het hondendorp bieden specifieke producten voor honden aan die niet overal verkrijgbaar zijn. Ook kun je kennismaken met nieuwe rasverenigingen.

Promoten hondenras

Wil jou rasverenigingen graag drie dagen lang hun hondenras promoten tijdens de Farm & Country Fair? Neem dan contact op met Joke Ruesink of Mariël Ruesink via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Hondendorp in actie

De showring in het hondendorp bruist de hele dag door van de activiteiten. Hier geven de rasverenigingen hun presentaties en hoor je alles over de raseigenschappen. Ook de hondensporten zoals agility en doggy-dance staan in de schijnwerpers. Bij veel workshops en demonstratie kun je met je eigen hond kosteloos deelnemen. Uiteraard is hier veel begeleiding bij aanwezig, want de veiligheid van jou en je hond staan bij ons centraal.

Een aantal shows zoals frisbee, doggy-dance, hulphond en de show met I.P.O. Boxers worden gegeven in de centrale ring midden op het terrein. Hier is ook elke dag om 16.00 uur de honden rassenparade te zien.

Obedience:

Door Femke Engelen en Sjoerd Sijmonsma van Playful Dogtraining www.playful-dogtraining.nl verzorgen demonstraties en workshop “ Let’s play FCI Obedience” .
Playful Dogtraining is een kleinschalige hondenschool die combinaties begeleid bij opvoeding en sport. Extra gericht op FCI Obedience en Speuren. De trainingen worden met positieve trainingsmethodes gegeven, want hoe mooi en leuk is het om met plezier samen te kunnen trainen. Femke en Sjoerd trainen door middel van beloningen, oplossingen te zoeken en door heel veel spel elementen in de trainingen in te bouwen.

FCI Obedience is een hondensport die is ontstaan uit het vroegere Gedrag & Gehoorzaamheid (G&G). Bij het FCI Obedience programma ligt het accent op een hoge graad van gehoorzaamheid en perfectie. Het programma kent vier klassen: Beginners, 1, 2 en 3.

FCI-obedience is een tak van hondensport waaraan veel verschillende rassen meedoen. Het FCI-obedience programma is opgebouwd uit oefeningen los volgen komen op bevel met posities (sta, af), posities (zit, sta, af) tijdens het volgen, Cirkel vak sturen en aansluiten, posities op afstand (sta, zit, af), apporteren over een hoogtesprong, sorteren op geur en richting apport. Per niveau worden de opdrachten gecompliceerder en moet de uitvoering perfecter zijn om aan de norm te voldoen. De reglementering van de beginnersklasse is een verantwoordelijkheid van de commissie FCI-obedience (COB). De reglementen voor de internationale klassen 1, 2 en 3 worden vastgesteld door de Fédération Cynologique Internationale (FCI).

Canitrail

Canitrailen is het samen beleven en genieten van het hardlopen van lange afstanden in de natuur over onverharde paden vanuit samenwerking tussen mens en hond zonder tijds- en prestatiedruk. Tijdens het canitrailen zijn mens en hond ten alle tijden aan elkaar verbonden. Enerzijds omdat je door gebieden loopt waar veel wild loopt en je vanuit respect voor dit gebied je hond aangelijnd houdt. Workshop core stability: omdat je tijdens het canitrailen lange afstanden aflegt over technisch lastig terrein met veel hoogteverschillen is het belangrijk om coördinatie en core stability van hond en handler te trainen.

Deze demonstraties en workshops worden verzorgd door Doretha Bil www.canitrail.nl Niet op zondag.

Dogsurvival

Dogsurvival is op een sportieve manier samen met je trouwe viervoeter, een soort van obstakel run uitvoeren. Uiteraard wat voor de hond en baas goed te doen is, zonder enige vorm van gevaar.

Je bent samen met jouw hond (die vast zit middels een gordel aan het baasje) een parcours aan het afleggen. Het kan zijn zwemmen, klimmen kruipen. Er zijn meerdere hindernissen te voltooien. Kom je de hindernis goed door, dan mag je verder naar de volgende. Krijg je de hindernis niet dan volgen er aparte (straf) opdrachten en tijdsverlies. Dog survival is zowel voor de beginner als voor de zeer sportievelingen toegankelijk. Maar het allerbelangrijkste hierin is, je hebt plezier op een sportieve manier samen met jouw hond. Fairytaleservice neemt je een klein stukje mee om dit zelf te proberen.

Holterhook – Labradors - vd Jabolkeshut

De Labrador is een populair ras, liefhebbers van deze honden laten u graag meegenieten tijdens de Fair.

In het hondendorp zijn ze te vinden in de Labradorstand, met informatie over alles rondom de dieren en uiteraard met heel veel Labradors die graag geknuffeld willen worden. Ze laten u ook in de ring graag kennis maken met hun honden en hun hobby, organiseren dagelijks de minishow waar u zelf en uw hond (van ieder willekeurig ras of niet-ras) aan mee mag doen. Ook zijn ze elke dag paraat tijdens de Rassenparade in de middenring. Samen gaan ze er weer een hondsgezellige fair van maken en zeggen: “Graag tot ziens in het hondendorp!”

Alles voor je lieve viervoeter

In de stands rondom de showring in het hondendorp kun je terecht voor de prachtigste producten zoals verzorgingsartikelen, kussens en die aparte handgemaakte halsband waar je altijd al naar zocht. De hondenfotograaf maakt een prachtige foto van je hond. Wil je graag tips over het omgaan met je hond (angst of andere problemen)? Op tijden dat er geen demo's zijn, kun je hiervoor bij Hondenschool Fairytaleservice terecht! www.fairytaleservice.com

Para-agility

In 1996 zag Susan Rekveld voor het eerst de agility-sport en ging de uitdaging aan om vanuit haar elektrische rolstoel, te midden van de valide deelnemers, aan wedstrijden deel te nemen. Susan was jaren de enige handler met een beperking, maar inmiddels kan zij vol trots zeggen dat de groep handlers met een beperking zowel in Nederland als daarbuiten enorm is gegroeid! In 2002 heeft Susan een wereldkampioenschap agility voor handlers met een beperking opgericht, de ParAgility World Cup. Ze mocht verschillende keren als wereldkampioen naar Nederland terugkeren. Susan laat je zien dat zowel de hond als de baas plezier beleeft, of de hond nu werkt als hulphond of zich mag uitleven in de agility-sport!  www.para-agility.nl

Record poging levende agility-toestellen

In september 2016 werkte Susan Rekveld, samen met haar hond Joy, aan het project 'Samenwerking Kind en Hond'  op Basisschool De Biezen in Hoogland. Dit geresulteerde in een recordpoging “levende agility-toestellen”. Op de Farm & Country Fair probeert Susan met haar hond Joy een nieuw record met een levende tunnel en levende paaltjes neer te zetten. Zij heeft daarbij jullie hulp als publiek nodig om als levend toestel te fungeren. Kinderen tot 8 jaar kunnen alleen deelnemen onder begeleiding van een volwassene. Wij hopen dat deze recordpoging gaat lukken!

Hondentrimsalon

Laat door trimmers uit de Achterhoek de vacht van je hond beoordelen. Moet je hond geknipt, geplukt of uitgedund? Dagelijks staan vakbekwame trimmers met raad en daad klaar. Daarnaast kun je dagelijks een gratis trimbeurt bij één van de aangesloten trimmers winnen!
Langskomen dus in de trimmersstand. www.facebook.com/trimsalonsindeachterhoek

Dog Dance door Grietje Wagenaar

Grietje Wagenaar woont samen met haar gezin en zes honden in het hoge Noorden in Burgum. Sinds 2001 is ze als pionier begonnen aan de Dog Dance sport met haar eigen hond. In de begin jaren heeft ze gewerkt aan de ontwikkeling binnen de dogdance sport, door middel van het geven van workshops, begeleiden van instructeurs en wedstrijdorganisatoren. Om wedstrijden beter georganiseerd te krijgen en internationale contacten op te bouwen is ze de laatste 10 jaar intensief actief geweest achter de schermen. Grietje is dan ook de initiatief- neemster en oprichtster van de Nederlandse Dog Dance Bond.
Met haar eigen honden doet Grietje verschillende sporten, waarvan dogdance sport als enige in wedstrijdverband. Met haar Border Collie Floris is ze eind 2016 voor de 6e maal Nederland Kampioen Freestyle geworden en heeft zich hiermee gekwalificeerd om tijdens de Crufts 2016 Nederland te vertegenwoordigen in de internationale competitie.
Hiernaast is Grietje ook eigenaar van Behave Training Coaching Educatie, waarbij ze verschillende trainingen en lessen verzorgt met haar team. In de trainingen is Grietje gericht op de sterke punten van baas en hond, rekening houdend met het karakter en de voorkeuren van zowel eigenaar als hond. Hierdoor is de aanpak en training per combinatie verschillend. www.behavetraining.nl

Hondenmassage

Hondenmassage, iedereen die hier bekend mee is weet wat dit kan doen voor een hond. Voor diegene die het niet weten staan er elke dag een aantal hondenmasseurs klaar om u te voorzien van alle informatie en uw hond te laten kennismaken met hondenmassage. Hierbij is het mogelijk om door middel van een lichaamscheck door een van de masseurs te weten hoe uw hond in zijn of haar vel zit? Heeft uw hond aandachtsgebieden? En wat zou een masseur voor uw hond kunnen betekenen? Want elke hond heeft op hun manier baat bij hondenmassage, ongeacht leeftijd en soort. Tijdens deze drie dagen van de fair in Aalten zijn er diverse masseurs die in de hondenring ook een workshop geven. Hiervoor kunt u zich vooraf al opgeven om mee te kunnen doen. De masseurs die verspreid over 3 dagen aanwezig zijn: Happy Paws kynologische massage, Kyno Senang & Vitaal, Kynowelness, Touch4dogs, Kynomassage Achterhoek en Dog´s Health hondenmassage.

Reddingshonden

Het doel van Stichting Reddingshondenwerkgroep Overijssel is het opleiden en inzetten van deskundige reddingshondenteams om vermiste personen op te sporen in binnen- en buitenland. Ze maken gebruik van het zeer sterke reukvermogen van de honden. Door wekelijkse en realistisch opgezette oefeningen houden ze het niveau hoog. De vermiste personen waar de meeste zoekacties voor opgezet worden, betreffen onder andere personen die dementerend of anderszins ernstig verward zijn of verdwaald zijn. Door hen weer met hun familie te herenigen, bieden zij gratis hulp zodat voor beide partijen hun leven weer in rustiger vaarwater kan komen of dat familie ingeval van een gevonden overledene het verlies een plek kan geven. http://www.reddingshonden-overijsel.nl

Labradorvrienden

De Labrador is een populair ras, liefhebbers van deze honden laten u graag meegenieten tijdens de Fair.
In het hondendorp zijn ze te vinden in de Labradorstand, met informatie over alles rondom de dieren en uiteraard met heel veel Labradors die graag geknuffeld willen worden. Ze laten u ook in de ring graag kennis maken met hun honden en hun hobby, organiseren dagelijks de minishow waar u zelf en uw hond (van ieder willekeurig ras of niet-ras) aan mee mag doen. Ook zijn ze elke dag paraat tijdens de Rassenparade in de middenring. Samen gaan ze er weer een hondsgezellige fair van maken en zeggen: “Graag tot ziens in het hondendorp!”

American Hairless Terriër

De Amerikaanse haarloze terriër is een energieke, alerte hond die door zijn nieuwsgierigheid en intelligentie gemakkelijk te trainen is. De voorouders van dit ras werden gefokt om te jagen. Het gebrek aan vacht maakt dit haarloze ras niet geschikt voor de jacht, maar beide soorten hebben nog steeds een sterk jachtinstinct en de behaarde honden zijn onbevreesde en vasthoudende jagers met schijnbaar onbeperkte energie. De Amerikaanse haarloze terriër is een buitengewoon vriendelijke metgezel en hij kan goed opschieten met kinderen, andere honden en zelfs katten. De Amerikaanse haarloze terriër geniet enorm enthousiast van menselijk gezelschap en past zich snel aan de levensstijl van het gezin aan. De haarloze honden hebben bescherming nodig tegen de zon en de kou in de winter. 

Zoekhonden en pakwerk

Hans Brien van hondenschool Oroza geeft met zijn Duitse Herders Baldo en Jalta workshops speuren en manwerk, op zijn Hollands gezegd: boeven vangen. Dit alles doen ze met veel plezier zowel voor onze honden als voor de geleiders. Uitgangspunt is een vrolijke, leuke dag en les te geven aan onze opdrachtgevers waarbij het belang van de honden altijd op de eerste plaats staat. Werkende honden zien is prachtig en vooral als de honden het ook naar hun zin hebben. http://oroza-hondenschool.123website.nl