Farm & Country Fair 21, 22 & 23 juni '19

Het mooiste van het platteland op uitgebreid belevenisfestival           

Beleef de fijne sfeer bij de Farm & Country Fair. Opgezet door een enthousiaste boerenfamilie met kennis van het platteland en gebaseerd op de grote Engelse plattelandsshows. Het uitgestrekte terrein is opgedeeld in handige themapleinen, die elk diep op hun onderwerp ingaan, zoals het wolplein, het vintage plein en de vele dierendorpen. Kenmerkend zijn de honderden stands, interessante shows en een gastvrije, bloemrijke aankleding.

Ga shoppen bij 400 zeer gevarieerde winkels. Lekker eten, deelnemen aan workshops, genieten van exposities, akoestische muziek en een bos vol gekkigheden. Volop verrassing met een bijzondere variatie aan producten, duizenden dieren, moderne landbouw, een doorlopend showprogramma. Maar ook heerlijk rustige plekken. De Farm & Country Fair is een fijn belevenisfestival voor elke leeftijd.  

Openingstijden 2019:

Vrijdag    21 juni 10.00 - 21.00 uur                  
Zaterdag 22 juni 10.00 - 21.00 uur                  
Zondag   23 juni 10.00 - 18.00 uur

Toegangsprijs 2019:

Bestel hier je kaarten in de voorverkoop tot zondag 16 juni voor € 14,50
Maandag 17 tot donderdag 20 juni en aan de kassa: € 17,50. Helaas is bij de kassa geen pinnen mogelijk, hou hier alsjeblieft rekening mee.
Bestelkosten via internet € 1,25 per totale bestelling.

Kinderen van 4 tot en met 14 jaar: € 5,00
Kinderen tot 4 jaar gratis toegang
Parkeerkaart: € 2,50 per dag

De Farm & Country Fair ondersteunt een groot aantal verenigingen, organisaties en stichtingen.

Programma en deelnemerslijst

Kijk naar uitgebreide deelnemerslijst en programma.  Download de app voor Apple of Android voor gemakkelijke overzichten.

Blijf via Facebook en de This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. op de hoogte, lees achtergrondverhalen in de column. Deze keer: waarom moet de countryfair zo nodig een Engelse naam?

Nieuwe stands, shows en attracties

Het terrein staat bol van spannende, vaak gratis avonturen. Jaarlijks zijn er voor elke leeftijd veel nieuwe attracties, shows en stands te vinden. 

Handwerken en wol, schapen en geiten

Zeer bijzonder is de combinatie van de vele soorten wol, vachten en zo'n 60 (!!) rassen schapen en geiten. Wol, breien en haken is echt hip en dat merk je hier lees verder

Food festival

Voeding rechtstreeks van de producent: de Farm & Country Fair is prachtig platform voor de presentatie van zelf ontwikkelde producten. Vele hippe foodtrucks, de keuken met doorlopend demo's door topkoks, volop winkeltjes met zelfgemaakte streekproducten en een pop-up restaurant: een must voor foodies! 

Vintage festival

Een deel van het terrein is ingericht met vintage producten. Van bijzondere oldtimer voertuigen tot het oergezellige vintage café, dat inmiddels vele fans heeft.

Tuinen

Aparte planten, mooie collecties dahlia's, geurende rozen in veel soorten, bomen, struiken. Tuinontwerpers en alle materialen voor je tuin. Op de Farm & Country Fair vindt je ze allemaal. Geniet ook van het kleurige bloemwerk op het hele terrein!

Tweede Wereldoorlog

Kom kijken bij de loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog, compleet met legervoertuigen en displays.  Beleef, hoor en zie alles over het leven aan het front lees verder

Follywood

Het gekke follybos vol rariteiten en zinloze bouwwerken ligt net naast de countryfair. Bekend van 24Kitchen met Rob Kamphues, 'Krantenkoppen' met Harm Edens en 'Man Bijt Hond'. Bezoekers mogen tijdens de openingsdagen gratis naar binnen. Het jaar door op afspraak rondleidingen voor groepen vanaf 10 personen, niet in juni.

Educatie

Om kinderen kennis te laten maken met de natuur en het boerenleven, worden basisscholen uit de buurt uitgenodigd. Op vrijdag zijn er zo'n 700 leerlingen op het terrein die hier veel kunnen leren.

Muziek bij de countryfair

Zangeres Flossie Malavialle met begeleiding van Chris Parkinson en de band Shamrock Street, allemaal uit Engeland, staan drie dagen lang op het podium in de muziektent. Op zaterdagavond bovendien Angels Rule uit Venray en Harmonicaclub Ruurlo. Op zondag een echt Achterhoeks duo: Twee Freemde Mannen en gezelligheidskoor Kiek An uit Heelweg. En op zaterdag Kostuum en Dansgroep Schampeljoen uit Dordrecht. Op het museumplein bij DinxperFM zijn dagelijks lokale artiesten te horen.

In IJzerlo bij Aalten

Voor je navigatie: Dinxperlosestraatweg 124, 7122 JS Aalten en borden volgen naar de parkeerplaats.

Enthousiaste vrijwilligers

Duizenden vrijwilligers zetten zich, vaak al lang van tevoren, belangeloos in voor de Farm & Country Fair. Samen zorgen ze ervoor dat alles soepel verloopt. Dankzij het enthousiasme van al deze mensen heerst er een zeer ontspannen en prettige sfeer op het hele terrein.

Wat is een countryfair

Op een countryfair vindt je hetzelfde dan op andere fairs, maar is daarnaast ook heel sterk gericht op het buitenleven en de moderne landbouw. In Engeland ook bekend als 'countyshows’ lees verder 

ASAO

De countryfair trekt bezoekers uit heel Nederland, Duitsland en België. Vorig jaar waren er bezoekers en deelnemers uit 17 landen bij de organisatie bekend, tot aan Australië en Nieuw Zeeland toe.

De Farm & Country Fair is sinds 2017 als enige beurs op het vasteland aangesloten bij de ASAO, de overkoepelende organisatie voor Britse platteland shows.

Gezinsbedrijf

De Farm & Country Fair is een gezinsbedrijf. Erik, Joke en dochters Joyce, Suzanne en Mariël willen jaarlijks veel nieuws en bijzonders bieden. Ze werken hier samen met vrijwilligers het hele jaar rond aan. Ook op de boerderij waar de countryfair wordt gehouden is veel te doen. Kijk naar een korte introductie van Suzanne in Boeiende Boeren. Net voor, tijdens en na het evenement zijn vele vrijwilligers volop in touw, waaronder ook broers, zussen, neefjes en nichtjes. Een echt familiegebeuren dus!

Foto's en privacy wet

Zoals u mag verwachten op een openbaar evenement, worden er foto's gemaakt voor promotiedoeleinden. Heeft u er bezwaar tegen dat er een foto van u wordt gemaakt, meld dit dan even bij de fotograaf of als u later een foto van uzelf op deze website ziet, bij de organisatie. Iedereen die het openbare terrein van de Farm & Country Fair betreedt, kan echter op de achtergrond van een willekeurige foto in beeld zijn en accepteert dit door het betreden van het terrein.

Veelgestelde vragen

Klik hier voor een antwoord op vele vragen.

Foto's en films

Eigen Youtube kanaal en Facebook Farm & Country Fair. Foto's van onze fotograaf Henk van Raaij vindt je hier en de foto's van de fotostudio tijdens de Fair zijn hier te vinden.

 

    

Sfeerimpressie: